Et evigt kærlighedstegn

Forlovelsesringen er en smuk og fast del af en typisk forlovelsesceremoni, der forener to mennesker i kærlighedens tegn. Hos Risdahl Guld laver vi håndlavede forlovelsesringe, som vil være hos jer til evig tid.

Håndlavede forlovelsesringe

Hos Risdahl Guld går vi op i gode, håndværksmæssige traditioner. Derfor sætter vi en ære i at fremstille håndlavede forlovelsesringe, skabt med passion og snilde. Det betyder, at I får en unik ring i højeste kvalitet. På vores værksted er vi også i stand til at designe og fremstille håndlavede forlovelsesringe, som matcher jeres ønsker og stil.

Smalle forlovelsesringe i guld med hjerte diamanter

Forlovelsesringens tradition og oprindelse

Der er ofte lidt forvirring om forlovelsesringe og vielsesringe. Det skyldes, at nordiske traditioner har udviklet sig og blandet sig med traditioner fra andre kulturer. Indtil nyere tid var det mest almindeligt at bruge den samme ring som både forlovelsesring og vielsesring. Fra forlovelsen og frem til brylluppet, sad ringen på venstre hånd, hvorefter den blev flyttet over til højre hånd under vielsen.

I dag er der dog rigtig mange, der har 2 ringe: En forlovelsesring og en vielsesring. Men det er naturligvis helt op til jer, om I vil bruge jeres vielsesring som forlovelsesring, eller have to separate ringe.

Find den rigtige størrelse på forlovelsesringen

Normalt finder man den rigtige ringstørrelse ved at bruge et så kaldt ringmål, som sættes på fingeren. På den måde er man i stand til at sikre, at forlovelsesringen hverken bliver for stor eller for lille. Har du på sinde at overraske din kæreste med en forlovelsesring, og kender du ikke hendes ringstørrelse, kan du eventuelt medbringe en ring fra hendes smykkeskrin til sammenligning. Skulle det efterfølgende være nødvendigt at justere forlovelsesringens størrelse en smule, kan vi også klare det.

Forlovelsesringe med diamanter

Tilbage i tiden var forlovelsesringe med diamanter en sjælden ting, fordi kun de fineste sociale lag havde råd til den slags. I dag er en forlovelsesring med diamanter dog mere almindelig og et meget populært valg. Der findes mange forskellige typer af diamantringe, og det er op til dig, om du vil have en forlovelsesring med én stor diamant eller en med flere mindre.

Vi bruger ægte diamanter

Hos Risdahl Guld laver vi kun forlovelsesringe med ægte diamanter. Det vil sige, at diamanterne er skabt og fundet i naturen. Det betyder også, at diamanterne kan indeholde mindre imperfektioner, hvilket i vores optik blot gør dem mere perfekte og unikke.

Forlovelsesring med buet blank overflade i guld med diamanter

Forlovelsesringe uden diamanter

Er du mere til forlovelsesringe uden diamanter, har du også rig mulighed for at finde det. Som alternativ til diamantringe kan du vælge forlovelsesringe med mønstre, hjerter eller geometriske former. Du kan også vælge en forlovelsesring med bogstaver til at symbolisere dig og din udkårne – eller du kan vælge en forlovelsesring, der kombinerer flere elementer. Det hele afhænger af dine ønsker og stil.

Mønstrede forlovelsesringe i guld med mønster og krydser - håndlavet